Nike Air Jordan 1 Mid Metallic Orange

Valt normaal, kies je eigen maat
4040.5414242.5434444.54545.5464747.5
Wissen
Maattabel
Artikelnummer: DM3531-800 Categorieën: , , Tag:

Tinker Hatfield, de inmiddels wereldberoemde ontwerper, kreeg in 1987 de taak om een verbeterde schoen te ontwerpen voor Michael Jordan. Gaande het gesprek over de ideale basketbalschoen kwamen ze erachter dat Michael Jordan de Nike Air Jordan 1 High’s eigenlijk net iets te hoog vond. De stabiliteit in de schoen was goed, alleen de hoogte van de schoen zorgde voor minder flexibiliteit. Tinker Hatfield kwam hiervoor met een oplossing, wat uiteindelijk resulteerde in de Nike Air Jordan 3. Deze schoen bood door zijn hoogte genoeg ondersteuning, maar was laag genoeg zodat Michael Jordan’s flexibiliteit op het veld niet in gevaar kwam.

Deze schoen heeft aan de basis gestaan bij het ontwerpen van de Air Jordan 1 Mid in 2001. Waar de schoen in zijn beginjaren niet door iedereen met open armen ontvangen werd, is het nu een van de meeste verkochte Jordan’s. Er worden dan ook met grote regelmaat nieuwe colorway’s uitgebracht.

Deze Nike Air Jordan 1 Mid Metallic Orange is in augustus 2021 uitgebracht. Deze Nike Air Jordan heeft een overwegend metallic oranje of witte kleur. Doordat ze hebben gekozen voor één opvallende en één neutrale kleur is de schoen mooi in balans. Hij zorgt ervoor dat je opvalt op een positieve manier.

Bij deze release is de neus, outsole en hiel metallic oranje gekleurd, terwijl de rest van de schoen wit gelaten is. Door de witte toebox en midsole heeft de Jordan ondanks de felle kleur oranje toch een klassieke feeling. Er zitten twee zwarte details op de schoen, namelijk het Jumpman logo op de tong en het Wing-Man logo dat bij de Nike Air Jordan 1 Mid op de zijkant afgebeeld staat.

Deze colorway zou niet misstaan op een van de vele Oranje evenementen die Nederland rijk is, zoals het EK of Koningsdag. De upper is gemaakt van leer, dus na een feestje is deze schoen ook weer makkelijk te reinigen.

Koop deze feestelijke colorway, de Nike Air Jordan 1 Mid Metallic Orange nu bij Slick Sneakers!

Anderen over Slick Sneakers

Mijn favoriete webshop voor een nieuw paartje Nikes. Altijd een verrassende nieuwe collectie, snelle en vriendelijke service. Vragen stellen/contact zoeken is ook laagdrempelig, communicatie is snel. Ben zeer tevreden!
Judith Blom
Judith Blom
23. April, 2024.
Mooie schoenen en zitten perfect! Erg blij mee.
Karen Jansen
Karen Jansen
26. Maart, 2024.
Donderdags schoenen besteld, vrijdags keurig bezorgd dus tot nu toe voor mij een 11
Rikky Krebbers
Rikky Krebbers
23. Maart, 2024.
Goeie snelle levering en nog lekkere snoepjes ook.
Menno Vugts
Menno Vugts
23. Maart, 2024.
Snelle levering en er zat een verrassing in e doos ;)
Pascal Etienne
Pascal Etienne
4. Maart, 2024.
Hoe leuk met Haribo ツ Bedankt top service, snelle levering👍
Quint ツ
Quint ツ
29. Februari, 2024.