Vind jouw ideale winter sneakers!

De zomer van 2022 leek eindeloos te duren. Hitterecords werden verbroken en de zon liet zich vaker zien dan ooit te voren. Toch lijkt deze eindeloze zomer in december heel ver weg. De kortste dag hebben we inmiddels gehad, maar de laatste maand van dit jaar is koud, guur en nat. Niet alleen wij, maar ook onze sneakers hebben het zwaarder te verduren in de druilerige decembermaand. Daarom hebben wij onze drie favoriete winter sneakers op een rijtje gezet.

Ook laten we zien hoe je deze het beste kan combineren met de favoriete items uit jouw kledingkast. Zo kan jij comfortabel en stylish op pad in deze tijd van het jaar!

Winter sneaker 1: Nike Air Max 1 Patta Waves Rush Maroon

Het hele ”Wave pack” van Patta is om je vingers bij te likken. Helaas zijn de meeste colorway’s uit het pack, door de gebruikte materialen, niet geschikt voor het winterse weer. Gelukkig heeft het Amsterdamse streetwearmerk ook een colorway uitgebracht die speciaal gemaakt lijkt te zijn voor de winter. De combinatie van kleuren en materialen zorgen ervoor dat de Nike Air Max 1 Patta Waves Rush Maroon bovenaan ons lijstje staat.

Winter sneaker 1: De Nike Air Max 1 Patta Waves Rush Maroon
Winter sneaker 1: De Nike Air Max 1 Patta Waves Rush Maroon

Op de upper van de Rush Maroon voert bordeaux rood te boventoon. Patta heeft deze kleur gecombineerd met een zilveren toebox en bruine details op de kraag en de hiel. Dit zorgt voor een mooi en warm geheel in deze koude maanden. Een perfecte basis voor jouw winterse outfit!

Nike Air Max 1 Patta Waves Rush Maroon outfit

Wij hebben de Rush Maroon gecombineerd met een comfortabele beige oversized sweater en een donkere cargo broek. De broek is bij de enkels een stukje strakker, waardoor je sneakers nog meer opvallen.

Winter sneaker 2: Nike Air Jordan 1 High OG Heritage

Een Nike Air Jordan 1 High kan natuurlijk niet missen in het rijtje van onze winter sneakers. Deze schoen, die al meer dan 35 jaar relevant is in de sneakerwereld, is een echte allrounder. Onder een korte broek is hij perfect voor warme zomeravonden. Door de hogere kraag is hij ook uitermate geschikt voor de winterse vrieskou. Gegarandeerd warme enkels met de Nike Air Jordan 1!

Winter sneaker 2: De Nike Air Jordan 1 OG Heritage
Winter sneaker 2: De Nike Air Jordan 1 OG Heritage

Op nummer twee van de lijst staat dan ook de Nike Air Jordan 1 High OG Heritage. Wanneer je de kleuren op deze sneaker ziet, denk je niet gelijk aan een winters paartje. Het wit en rood wat overheerst op de OG Heritage, zorgt voor een zomers gevoel. Maar door de gebruikte materialen is de OG Heritage een ideale sneaker voor alle seizoenen. De gehele upper is gemaakt van hoogwaardig leer. Hierdoor is de sneaker makkelijker te beschermen tegen weersinvloeden.

Nike Air Jordan 1 OG Heritage outfit

De Nike Air Jordan 1 High OG Heritage is hoofdzakelijk wit. Daardoor laat deze schoen zich makkelijk combineren met meerdere kleuren en stijlen. Wij zijn een liefhebber van donkere outfits boven witte sneakers. We hebben de OG Heritage daarom gecombineerd met een hoofdzakelijk zwarte outfit. Hierdoor komen de Nike Air Jordan 1 High OG Heritage te staan waar ze horen, in de spotlights!

Winter sneaker 3: Nike Dunk High Moon Fossil

In hetzelfde jaar uitgekomen, dezelfde ontwerper, hetzelfde silhouet én dezelfde legendarische status in de sneakerwereld als de Nike Air Jordan 1. We hebben het natuurlijk over de Nike Dunk High. Ook deze sneaker is een perfecte aanvulling voor je wintergarderobe. De hogere kraag houdt je enkels warm tijdens winterse wandelingen. Het leer zorgt voor bescherming tegen weer en wind.

Winter sneaker 3: De Nike Dunk High Moon Fossil
Winter sneaker 3: De Nike Dunk High Moon Fossil

Een van onze favoriete Dunks is de Nike Dunk High Moon Fossil. Deze colorway staat daarom op nummer drie van de lijst. Door de gebruikte kleuren is deze sneaker makkelijk te combineren met veel favoriete items uit jouw garderobe!

Nike Dunk High Moon Fossil outfit

Wij combineren de Nike Dunk High Moon Fossil met een ultra warme teddy sweater en donkere jeans. Een outfit die zowel thuis op de bank, als bij de kerstborrel op je werk niet misstaat!

Sneakerverzorging in de winter

De bovenstaande sneakers zijn beter bestand tegen de Nederlandse winter. Toch ontkom je er niet aan dat je sneakers soms vies worden. Over het schoonmaken en beschermen van sneakers krijgen wij dan ook regelmatig vragen vanuit klanten.

Daarom hebben wij onze volgende blog volledig gewijd aan het schoonmaken en beschermen van sneakers. Na deze blog weet je hoe jij jouw schoenen het beste schoon kan maken. Ook kom je erachter of je sneakers in de wasmachine kunnen én welke beschermingsmiddelen het beste werken.

Zo gaan jouw favoriete paartje schoenen nog langer mee!