12 Nederlandse sneakerheads om te volgen op Instagram ter inspiratie

De sneakermarkt groeit als kool. Met deze groei stijgt ook het aantal sneakerheads elke dag. Voor de beginnende sneakerliefhebber: Een sneakerhead heeft een grote passie voor sneakers en alles wat daar bij komt kijken. Vaak is een sneakerhead ook een verzamelaar en weet hij alle ins en outs uit de sneakerwereld. Sneakerheads delen deze liefde maar al te graag via Instagram. Welke zijn de moeite waard om te volgen? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

lindahelder

We trappen deze lijst af met Linda Helder. Ze showt op haar Instagram maar al te graag haar bijzondere collectie. Aan de hoeveelheid Jordans kan je afleiden wat haar favoriete model is. Naast sneakerliefhebber houdt ze ook van streetwear. Wanneer je inspiratie zoekt om je sneakers te combineren, ben je bij Linda aan het juiste adres!

hyprints

Sven is in 2015 met Hyprints begonnen. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, maakte hij vette digitale prints. Vooral van sneakers. Tegenwoordig doet hij veel meer dan alleen dat, en creëert hij de mooiste kunstwerken waarbij sneakers in het middelpunt staan.

evitanicola

Het ene koppel walgt ervan. Het andere koppel gaat er lekker op. Ik heb het natuurlijk over het dragen van matchende sneakers. Wanneer je tot de tweede groep behoort, is het zeker de moeite waard om Evita Nicola te volgen. Ze brengt couple goals tot het volgende level, aangezien ook haar kind dezelfde sneakers draagt!

airsculptures

Rowdy, de man achter AirSculptures is een groot sneakerhead. Zo groot dat alleen het verzamelen ervan niet genoeg was. Daarom besloot hij zelf betonnen sneakers te gaan maken. Dat gaat hem ook aardig af vinden wij!

jamievanheije

Jamie van Heije combineert zijn twee grote passies op zijn Instagram account. Deze chefkok maakt bijpassende gerechten bij zijn sneakers, die hij daarna vakkundig op de gevoelige plaat vastlegt!

vijzbespokes

Het Nederlandse VIJZ is opgericht in 2013 en hield zich op het begin vooral bezig met het cleanen en repareren van sneakers. In de sneakerwereld zijn ze nu vooral bekend vanwege de unieke sneakers die ze zelf maken.

chickmakescustomkicks

Vijz is een van de grotere, maar zeker niet de enige partij in Nederland die bedreven is in het maken van custom made sneakers. Deze chick, Emmy Joane van der Zee is al op vroege leeftijd besmet met het sneakervirus. Naast sneakers heeft ze ook een grote liefde voor tekenen en schilderen. Ze besloot deze twee te combineren, waardoor Chick Makes Custom Kicks geboren was.

shoenica

Chanica Kist is misschien wel de bekendste vrouwelijke sneakerhead van Nederland. Chanica heeft zo’n indrukwekkende collectie sneakers, dat zelfs Videoland bij haar langs geweest is.

kicks_kanvas

Als je van kunst en van sneakers houdt, is dit een account waar je blij van wordt. Marko Josimovic uit Eindhoven maakt kunst van sneakers. Mocht je op zoek zijn naar een poster van jouw favoriete sneakers, check dan zeker even zijn website.

timbeumers

Tim Beumers aka Bolle Tim is bekend geworden als rapper. Eerst als onderdeel van de formatie VSOP en vanaf 2004 solo. Omdat hij naar eigen zeggen te oud werd voor rappen, stopte hij daar in 2014 mee. Nu heeft hij een levendige insta waarin veel over sneakers besproken wordt. Hou je van lullen over sneakers? Dan is zijn Instagram zeker iets voor jou.

404eindbaas

Dewi heeft een grote verzameling Air Max 1 die ze graag showt op haar Instagram. Wanneer je wil weten hoe je jouw sneakers het beste combineert met je outfit, zit je goed bij 404eindbaas!

martenkuipers

Als je aan artificial intelligence denkt, denk je niet gelijk aan sneakers. Toch weet Marten Kuipers met AI prachtige sneakerkunst te maken die uit de toekomst lijkt te komen.

Onze volgende blog

Waarschijnlijk heb je het al gezien. Sinds kort verkopen wij niet alleen de vetste sneakers, maar ook bijpassende veters. Momenteel hebben we 25 verschillende kleuren op voorraad, waardoor jij jouw sneakers een unieke touch kan geven. Onze volgende blog staat in teken van deze veters en hoe je deze het vetst kan strikken!