Business casual: sneakers combineren voor tijdens een sollicitatie of op kantoor

In de jaren ’80 werden sneakers gedragen door sporters. Of door jongeren in hun vrije tijd. Sneakers zakelijk dragen was destijds nog uit den boze. Dat is 40 jaar later gelukkig veranderd, maar toch kan je niet alles dragen wat je wil naar je werk. Daarom geven wij jou in deze blog inspiratie hoe je jouw favoriete sneakers onder een business casual outfit kan dragen!

Business casual, wat is dat?

Business casual is een dresscode die doorgaans minder formeel is dan traditionele zakelijke kleding, maar toch professioneel en geschikt voor een werkomgeving. Het wordt vaak gedragen in kantooromgevingen waar een pak en stropdas niet vereist zijn, maar toch een zekere mate van professionaliteit wordt verwacht.

Mannen die zich aan deze dresscode houden zijn vaak gekleed in een chino, een overhemd of poloshirt. Blazers worden ook vaak gedragen. Schoenen mogen netjes zijn, maar bepaalde sneakers kunnen ook zeker gedragen worden.

Bij vrouwen worden nettere broeken gecombineerd met een blousje of shirt. Ook jurken en rokken kunnen gedragen worden. Deze moeten wel knielengte of langer zijn, zodat het niet teveel lijkt op een zomerse vrijetijdsoutfit.

Business casual binnen jouw bedrijf

Zoals je uit bovenstaande uitleg kan herleiden, is de term business casual geen vastomlijnde term. Ga dus altijd even na wat als normaal gezien wordt bij jouw bedrijf. Bij een creatief bedrijf kan je jezelf juist onderscheiden met opvallende sneakers. Wanneer je een advocaat bent, is dit minder gepast.

Dit geldt natuurlijk ook wanneer je een sollicitatiegesprek bij een bedrijf hebt! Lees je goed in over het bedrijf, en probeer er achter te komen wat voor cultuur er heerst. Mocht je niet zeker weten wat de dresscode daar is, is het beste om voorzichtig te zijn. Je maakt over het algemeen een betere indruk wanneer je te zakelijk gekleed bent, dan te informeel!

Nike Air Max 1 Crepe Soft Grey

Nike Air Max 1 Crepe Soft Grey

De Nike Air Max 1 Crepe Soft Grey is een sneaker die door zijn kleuren en materialen perfect te dragen is als business casual. Door de grijstinten is het een bescheiden sneaker, en het suède zorgt voor een chique uitstraling.

Nike Air Max 1 Safari White Phantom

Business casual Nike Air Max 1 ’87 Safari Summit White Phantom (W)

De prachtige Nike Air Max 1 Safari White Phantom is door zijn kleur heel goed te combineren met nette kleding. De subtiele safariprint op de schoen zorgt voor een speels effect, maar is niet te opvallend aanwezig.

Nike Air Jordan 1 High Hand Crafted

Business casual Nike-Air-Jordan-1-High-Hand-Crafted-1

Nike Air Jordan 1 High Hand Crafted heeft een neutrale uitstraling met verschillende bruin, paars en groentinten. Door de materialen die gebruikt zijn, heeft de Hand Crafted een nette uitstraling. Dit maakt deze sneaker zeker geschikt om als business casual te dragen!

New Balance 550 Burgundy Cyan

New-Balance-550-Burgundy-Cyan-zijkant-en-zool

De New Balance 550 in neutralere kleuren is een fijne basis voor een business casual outfit. Bovenstaande 550, in de Burgundy Cyan colorway, is overwegend wit. Hierdoor is deze schoen makkelijk te combineren met zowel een bruine, zwarte als blauwe chino.

Nike Dunk High Black White

Nike-Dunk-High-Black-White-2021-zijkant

De Nike Dunk High Black White (en de Panda natuurlijk!) is in korte tijd een klassieker geworden binnen de sneakerwereld. Veel liefhebbers hebben dan ook een paartje in zijn of haar kast staan. Niet gek vinden wij, deze dunk is namelijk super veelzijdig. Door de kleuren en materialen, past deze sneaker onder al jouw outfits. De Nike Dunk High Black White maakt niet alleen je zomerse outfit af, maar staat ook heel mooi onder een pak voor vrouwen.

Nike Air Max 1 Premium Hangul Day

Nike-Air-Max-1-Premium-Hangul-Day-3

Wanneer je een uniek schoentje zoekt die onder een pak gedragen kan worden, dan is de Hangul Day iets voor jou. Verschillende wit en grijstinten kleuren de bovenkant van de sneaker. Hierdoor is de schoen fijn de combineren met nette kleding. De details op de sneakers zorgen ervoor sneakerliefhebbers binnen jouw bedrijf zeker even naar beneden kijken als jij langs loopt!

Onze volgende blog

Over twee weken komt er weer een nieuwe blog online. Deze staat in het teken van twee grote concurrenten. We duiken in de geschiedenis van Nike en Adidas, de twee grote rivaliserende sportmerken!