De favoriete sneakers van Roel van Slick Sneakers

Slick Sneakers is ontstaan vanuit een passie. Een passie voor sneakers en voor de Nike Air Max 1 in het bijzonder. In deze blog maken we een trip down memory lane. Hierin bespreken we de eerste sneakers van Roel, eigenaar van Slick Sneakers. Hoe is de liefde voor schoenen ontstaan? Wat is zijn favoriete paartje allertijden en wat draagt hij nu vooral? Je leest het hieronder!

2001 – Nike Cortez

In april 2001 is het eerste zaadje geplant, wanneer hij samen met zijn moeder en broertje in Waalwijk is. Daar mag hij een paar schoenen uitzoeken voor een bijzondere gelegenheid. Een maand later ontvangt hij namelijk zijn vormsel. Het moment om er afgestoft en opgeprikt bij te lopen. Hier horen natuurlijk een paar nieuwe schoenen bij. Al snel valt zijn oog op een paartje hagelwitte Nike Cortez. Hij is op slag verliefd.

De Nike Cortez Sneakers

2004 – Dirty Denim

2004 is het jaar dat hij voor de allereerste keer in aanraking komt met de liefde van zijn leven. Dat jaar ziet hij de Nike Air Max 1, maar niet op de plek waar je deze zou verwachten. In tegenstelling tot nu, was de Nike Air Max 1 in 2004 niet zo exclusief. De schoen was zelfs zo goed verkrijgbaar, dat er regelmatig colorways in de outlet kwamen te liggen.

Dit was ook het lot van de Nike Air Max 1 Dirty Denim (2003). Een sneaker waar je nu makkelijk meer dan duizend euro voor neerlegt. Roel betaalde er aanzienlijk minder voor. Voor €39,99 mocht hij ze mee naar huis nemen. Hij was dolblij met zijn nieuwe sneakers, maar wist toen nog niet dat deze shopsessie bepalend was voor de rest van zijn leven.

2015 – Hyperfuse

Oude liefde roest niet. Dat merkt Roel wanneer hij van een vriend de Nike Air Max 1 Hyperfuse Blue Total Crimson krijgt. Hij is heel blij met dit mooie cadeau, maar hij komt ook tot een besef. Hij wil meer dan alleen sneakerliefhebber zijn en mooie patta´s dragen. Hij wil ervoor zorgen er veel meer mensen door hem vette sneakers gaan dragen, en dat voor een betaalbare prijs.

Roel met de Hyperfuse Sneakers

2017 – Anniversary Red

De Nike Air Max 1 Anniversary Red. Dit antwoord krijg je steevast als je Roel naar zijn favoriete sneaker allertijden vraagt. Hij heeft inmiddels twee paar glad gelopen. Gelukkig heeft hij ervoor gezorgd dat hij ook nog hagelnieuwe achter de hand heeft. Toen dit jaar voor Air Max Day de Nike Air Max 1 Big Buble Sport Red uitkwam, had hij ze al bijna aangetrokken voordat ze uitgepakt waren.

Anniversary Red, de favoriete sneaker van Roel Driessen

2018 – Atmos Animal

Vanwege zijn voorliefde voor Aziatische designs, samenwerkingen en dieren printen blijft de Nike Air Max 1 Animal een paartje dat hij met veel plezier draagt.

2018 - Atmos Animal

2022 – Rush Maroon

Schoonheid is belangrijker dan exclusiviteit. Draag wat je mooi vindt, niet wat gehyped wordt. Dit is de reden waarom hij de Nike Air Max 1 Patta Waves Rush Maroon in deze lijst gezet heeft. Deze patta uit het wave pack is echt de underdog. Waar de witte en zwarte variant direct uitverkocht waren en nu voor het dubbele van eigenaar wisselen, is dat bij deze colorway niet het geval. Door de bijzondere kleur, de goede kwaliteit en de mooie shape, is dit een van zijn favoriete sneakers.

2022 - Rush Maroon

2023 – Urawa

De laatste sneaker is een zeer recente release, de Nike Air Max 1 Urawa (2023). Er worden bijna nooit Air Max gemaakt met een zwarte toebox. Hierdoor onderscheid deze sneaker zich van veel wat er gemaakt wordt. Door de lichte mudguard zie je hem nu, in de herfst en winter, niet vaak op de Urawa’s lopen. Ondanks dat hij inmiddels een aardige verzameling heeft, houdt hij zijn sneakers graag zo netjes mogelijk.

2023 - Urawa

Onze volgende blog

In onze volgende blog gaan we verder waar we gebleven zijn. Wat is de impact van de Nike Air Max 1 op de modewereld? Je leest er alles over in onze volgende blog!