De populairste Nike Jordan colorways aller tijden

In onze vorige blog hebben we de duurste Jordans allertijden op een rijtje gezet. We begrijpen dat deze parels niet voor elke sneakerliefhebber binnen handbereik zijn. Daarom laten we in deze blog de populairste Jordan colorways zien, die ook te betalen zijn als je de staatsloterij niet gewonnen hebt.

Chicago

We trappen de lijst gelijk af met de bekendste. De Chicago colorway is een combinatie van zwart, rood en wit. Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit de kleuren van de Chicago Bulls, de club waar Michael Jordan zijn grootste successen gevierd heeft.

Nike Air Jordan 1 Retro AJKO Chicago zijkant en onderkant
Air Jordan 1 Retro AJKO Chicago

Bred (Black/Red)

De BRED is de eerste colorway van de Nike Air Jordan 1 High toen deze in 1985 gereleased werd. Deze sneakers zorgde voor veel opschudding in de basketbalwereld. De schoen was, op de midsole na, volledig rood met zwart. Aangezien de BRED daar zeker niet aan voldeed, werd deze verbannen. Daar heeft deze colorway zijn bijnaam ”banned” aan te danken.

Nike Air Jordan 1 Mid Alternate Bred zijkant
Air Jordan 1 Mid Alternate Bred

Royal Blue

De Royal Blue is een andere colorway die al vanaf 1985 gebruikt wordt. Deze is niet alleen enorm populair onder de sneakerfans, maar ook bij Michael Jordan zelf. Hij heeft in een interview zelfs aangegeven dat dit zijn favoriete kleurstelling is!

Nike Air Jordan 1 Crib Bootie Royal Blue zijkant
Air Jordan 1 Crib Bootie

Cement

Cement is de originele colorway van de Nike Air Jordan 3, die gereleased werd in 1988. Deze werd zo populair, dat Nike besloot deze prachtige colorway ook op andere Jordans te gebruiken! Zoals hieronder, op de Nike Air Jordan 1 High OG White Cement.

Nike Air Jordan 1 Retro High OG White Cement zijkant
Air Jordan 1 Cement

Cool Grey

De cool grey is een simpele colorway met verschillende grijstinten. Dit verklaard waarschijnlijk ook zijn populariteit. Door de kleuren is deze makkelijk te combineren met alles wat je in je kast hebt hangen!

Nike Air Jordan 11 Retro Cool Grey (GS) zijkant
Nike Air Jordan 11 Cool Grey

UNC (University Blue)

Voordat Michael Jordan furore maakte bij de Chicago Bulls, speelde hij voor de universiteitsclub van North Carolina. Deze club, de Tar Heels, is tijdens thuiswedstrijden gehuld in een lichtblauw tenue. De UNC colorway refereert aan deze periode en is daarom ongekend populair bij Jordan fans!

Nike Air Jordan 1 University Blue buiten zijkant
Nike Air Jordan 1 University Blue

Shadow

De Shadow hoort naast de BRED en de Royal Blue ook tot de OG colorways van de Jordan 1. Hoewel deze kleurstelling al vanaf 1985 op vele Jordans gebruikt is, gaat deze nooit vervelen. Door de combinatie van grijs en zwart is dit een ideale basic om in je sneakercollectie te hebben.

Nike Air Jordan 1 Retro High Shadow 2.0 zijkant en achterkant
Nike Air Jordan 1 Shadow

Onze volgende blog

Hopelijk heb je door het lezen en kijken van deze blog inspiratie op kunnen doen! Over twee weken staat onze nieuwe blog online. In deze blog staat weer een onderwerp centraal waar we veel vragen over krijgen vanuit onze klanten. Wil je weten wat? Hou dan vooral onze site in de gaten!