Wat zijn de duurste Nike Air Jordans?

Gelukkig zijn de meeste Jordans anno 2024 steeds beter beschikbaar en tegen een meer betaalbare prijs. Toch geldt dat niet voor alle Jordans. De laatste jaren wisselen sommige sneakers voor exorbitante bedragen van eigenaar. Wat zijn de duurste Nike Air Jordans? Wij hebben de duurste vijf voor jou op een rijtje gezet!

5. Air Jordan 1 Chicago Shattered Backboard

In augustus 1985 lacht het leven Michael Jordan tegemoet. Hij is verkozen tot het grootste talent van het afgelopen seizoen en inmiddels zijn de voorbereidingen voor het komende seizoen in volle gang. Voor een door Nike gesponsorde oefenwedstrijd in Italië haalt hij alles uit de kast om het toegestroomde publiek te vermaken. Tijdens een van zijn iconische high-flying dunks gebeurd er iets opmerkelijks. Het basketbord, gemaakt van glas, breekt in duizenden stukjes. Door dit memorabele moment zijn de Jordans die hij die wedstrijd droeg verkocht voor meer dan zes ton. Het gerucht gaat dat er zelfs nog een stukje glas in deze sneakers zit!

Air Jordan 1 Chicago Shattered Backboard

4. Air Jordan 1 Chicago Dunk Sole

Deze Jordans zijn door de legende zelf gedragen op 1 april 1986 in een NBA wedstrijd tegen de Milwaukee Bucks. Het bijzondere aan deze schoen is dat ze een Dunk zool hebben. Waarom? Michael Jordan was net teruggekomen van een voetblessure en de Dunk zool is net iets zachter dan een Jordan zool. Wanneer deze sneaker in de winkel verkocht zou worden, is de kans groot dat de klant ze geretourneerd had. Door een fabrieksfout ontbreekt namelijk de derde eyelet. Ondanks dat, heeft een verzamelaar hier toch meer dan 1 miljoen dollar voor neergelegd.

Air Jordan 1 Chicago Dunk Sole

3. Air Jordan 12 “Flu Game”

Deze Jordan is vooral voor veel geld verkocht door het verhaal achter de sneaker. Het was de vijfde wedstrijd van de NBA finale 1997. Het was maar de vraag of de sterspeler van de Chicago Bulls deze wedstrijd mee kon doen omdat hij buikgriep had. Hij kon uiteindelijk meedoen en dit deed hij zeker niet onverdienstelijk. Ondanks zijn fysieke ongemak scoorde hij maar liefst 38 punten tegen Utah Jazz. Genoeg reden voor een (hele rijke) liefhebber om deze wedstrijd gedragen schoenen te kopen voor 1,38 miljoen dollar.

Air Jordan 12 Flu Game

2. Air Jordan 10 x OVO x Drake ”Solid Gold”

De op een na duurste Jordan is niet gedragen. Zelfs niet gesigneerd. Toch levert de samenwerking met Drake in 2016 een sneaker op de maar liefst 2,1 miljoen waard is. De reden? Deze Jordan is gemaakt van 24 karaats goud! Het is daarnaast ook de zwaarste Jordan. Met zijn 45 kilo zijn het geen sneakers om een basketbalwedstrijd op te spelen.

Duurste Nike Air Jordans Drakes Air Jordan 10 x OVO Solid Gold

1. Nike Air Jordan 13 “The Last Dance”

Deze Jordans zijn door Michael zelf gedragen in de tweede wedstrijd van de NBA finale in 1998, zijn beroemde ”Last Dance Season”. Dit is het enige paar wedstrijd gedragen schoenen van dat seizoen die officieel authentiek zijn verklaard. In 2021 zijn deze sneakers verkocht voor maar liefst 2,2 miljoen dollar. Hiermee zijn het de duurste Nike Air Jordans allertijden, tot nu toe dan!

Duurste Nike Air Jordans 1998 Air Jordan 13 The Last Dance

Onze volgende blog

Misschien ga je na het lezen van deze blog sparen, zodat je over een aantal jaar wedstrijd gedragen Jordans toe kan voegen aan je collectie. In onze volgende blog blijven we bij de Jordans. We zetten de populairste colorways op een rijtje!