Exclusieve releases uit 2023 van de Nike Air Max 1 op een rijtje

2023 is voorbij gevlogen. Voor de Air Max 1 liefhebber een jaar om niet snel te vergeten. Meer dan zestig colorways bracht Nike dit jaar uit van deze iconische sneaker. Wij hebben voor jou de meest exclusieve Air Max 1 releases op een rijtje gezet. Van deze top 8 is er geen in Europa gereleased. Ben jij op zoek naar een exclusieve sneakers? Lees dan vooral verder!

Nike Air Max 1 Design by Japan

Volgens ons, en volgens vele andere sneakerliefhebbers is de Nike Air Max 1 Design By Japan een van de beste releases van 2023. Op een prachtige manier hebben ze het heden en verleden verenigd in één sneaker. Door de aged tong en de vergeelde zool lijkt het of deze sneakers 20 jaar geleden gemaakt is, maar de ultra lichte materialen verklappen zijn ware leeftijd. Wanneer je een unieke sneaker zoekt die niet te opvallend is, dan is dit de perfecte schoen voor jou!

Nike Air Max 1 Design By Japan (W) zijkant
Nike Air Max 1 Design By Japan

Nike Air Max 1 Familia

De Nike Air Max 1 Familia een waar kunststukje, uitgebracht ter ere van de Dia De Muertos in 2023. Dia de Muertos is een Mexicaanse feestdag, waarbij overleden geliefden worden geëerd. Voor de naasten die gestorven zijn, worden altaars met bloemen en kaarsen gemaakt. Laatstgenoemde is het thema van deze sneaker. Dit zie je terug in zowel de kleuren als materialen van deze Air Max 1.

Mocht je deze graag toe willen voegen aan je collectie, wacht dan niet te lang als je ze online tegenkomt. Naast dat ze prijzig zijn, zijn ze ook erg exclusief en gewild.

Unieke releases. Nike Air Max 1 Familia met doos
Nike Air Max 1 Familia

Nike Air Max 1 The Bay

Deze witte sneakers zijn geïnspireerd op de westkust van Amerika en zijn hagelwitte stranden. Het zijn niet de kleuren die de Nike Air Max 1 The Bay uniek maken. Het is voornamelijk het pluche dat gebruikt wordt op de bovenkant van de sneaker. Iets wat wij nog nauwelijks gezien hebben bij de Air Max 1. Nike houdt er niet van om iets aan de iconische swoosh aan de zijkant te veranderen. Toch maken ze voor deze exclusieve Nike Air Max 1 graag een uitzondering!

Nike Air Max 1 The Bay schuin
Nike Air Max 1 The Bay

Nike Air Max 1 Sofvi

De Nike Air Max 1 Sofvi, ofwel de soft vinyl is een speelse en kleurrijke sneaker. Niet gek dat het een speels karakter heeft, aangezien Nike zich bij deze schoen heeft laten inspireren door Japans speelgoed. Dit soft vinyl is in Japan een waar verzamelobject en dat is deze sneaker ook. Niet alleen de materialen zijn uniek. Ook de doos waarin de sneakers zitten is een kunstwerk.

Nike Air Max 1 Sofvi (W) onderkant
Nike Air Max 1 Sofvi

Nike Air Max 1 Premium Denim Leopard

Als je een top vijf moet maken over waar Air Max 1 liefhebbers dol op zijn, komen denim en dieren printen daar zeker in voor. De Nike Air Max 1 Premium Denim Leopard heeft deze twee prachtige elementen verenigd in één sneaker. Toch is het niet de denim of luipaardenprint de reden dat wij deze sneaker in onze lijst hebben staan. Bij deze exclusieve sneaker heeft Nike het namelijk aangedurfd om zowel de midsole als outsole spierwit te maken. Dit zorgt voor een prachtig contrast met de bovenkant.

Nike Air Max 1 Premium Denim Leopard zijkant + voorkant
Nike Air Max 1 Denim Leopard

Nike Air Max 1 ’87 Great Indoors Corduroy

Wanneer het bij jou niet snel teveel is, dan is de Nike Air Max 1 ’87 Great Indoors Corduroy een sneaker die in jouw garderobe thuishoort! Bij deze sneakers zijn het niet alleen de kleuren die opvallen. Nike heeft bijna alle materialen gebruikt die ze hadden liggen om tot een unieke schoen te kopen. Durf jij hem aan?

Nike Air Max 1 '87 Great Indoors Corduroy (W) zijkant 2
Air Max 1 Great Indoors Corduroy

Nike Air Max 1 Athletic Department Deep Royal Blue

De Nike Air Max 1 Athletic Department Deep Royal Blue is dé sneaker als je van exclusief maar onopvallend houdt. Deze klassieke kleurencombinatie lijkt zo uit de beginjaren van de Air Max 1 te komen. Wees niet bang dat je hier veel andere sneakerliefhebbers op ziet lopen, want de Deep Royal Blue is niet in Europa uitgekomen en lastig te krijgen!

Nike Air Max 1 Athletic Department Deep Royal Blue achterkant
Air Max 1 Athletic Deep Royal Blue

Nike Air Max 1 Time Warp

Het lijkt op een sneak preview van het jaar 2067, toch is deze witte parel uitgekomen in 2023. Door het gladde leer en het klittenband zou de Nike Air Max 1 Time Warp niet misstaan in films van Back to the Future. Wanneer je van technisch uitziende en exclusieve sneakers houdt, misstaat die zeker ook niet in jouw schoenencollectie!

Nike Air Max 1 Time Warp zijkant met band
Nike Air Max 1 Time Warp

Onze volgende blog

In onze volgende blog gaan we verder waar we gebleven zijn. We zetten nog meer unieke Nike Air Max 1 op een rijtje. We duiken alleen iets verder de archieven in, want laten je de meest exclusieve Air Max 1 zien van de jaren voor 2023!