Tips voor laceswaps: tover je sneaker om met nieuwe veters

Soms heb je zin in iets nieuws, maar heb je geen zin om daar veel geld aan te besteden. Wanneer dat gevoel jouw bekend voorkomt, ben je bij deze blog aan het juiste adres. In deze blog laten we zien hoe je jouw sneakers een nieuwe frisse look kan geven, door simpelweg de veters te vervangen. Zo spaar je de natuur en jouw portemonnee, want je favoriete sneakers gaan nu nog langer mee!

Soorten veters

Veters komen in ontelbaar veel soorten en maten. Hierdoor is soms lastig te bepalen welke veter je het beste kan gebruiken voor welk doel. Daarom hebben we de meest voorkomende veters hieronder op een rijtje gezet.

Elastische veters

Wanneer je moeite hebt met het strikken van veters, kunnen elastische veters een mooie uitkomst zijn. Doordat deze veters mee rekken, is het makkelijker om je schoenen aan- en uit te trekken. Elastische veters worden daarom ook veel gebruikt in sportschoenen en sneakers.

Nike Air Max 1 Premium Hangul Day 1
Elastische veters in de Hangul Day

Wijde veters

Wijde veters geven sneakers en schoenen niet alleen een stoere twist. Door de breedte blijven de veters ook beter op hun plek zitten en zijn ze veel slijtvaster. Hierdoor zijn wijde veters niet alleen stijlvol, maar ook fijn in werkschoenen en sneakers.

Gewaxte veters

Gewaxte veters zijn, door het extra aangebrachte laagje, iets steviger dan normale veters. Ook nemen deze veters geen water op. Door de stevigheid zijn gewaxte veters geliefd bij skaters. Het gewaxte laagje zorgt ook voor elegantie. Daarom worden deze veters ook vaak gebruikt in nettere schoenen en sneakers.

Nike Air Max 1 '87 Luxe Ale Brown (W) voorkant 2
Gewaxte veters in de Ale Brown

Leren veters

Leren veters zijn stevig en zien er chique uit. Veters gemaakt van leer zie je niet vaak in sneakers, maar vooral in herenschoenen. Leren veters zijn vaak ook dun omdat ze anders, door de stugheid van het materiaal, lastig te strikken zijn.

Ronde veters

Bij veel sportieve Air Max modellen van Nike worden voor ronde veters gebruikt. Dit doen ze niet voor niks. Door de ronde vorm zijn deze veters makkelijker te strikken. Ideaal bij sportieve sneakers. De dikkere ronde variant, die je terugziet bij Nike SB, is nog steviger.

Nike SB Dunk High RX-0 Unicorn Gundam voorkant
Dikke ronde veters in de SB Gundam

Reflecterende veters

Reflecterende veters zijn gemaakt voor de veiligheid, zodat je beter opvalt wanneer je in het donker op straat loopt. Dit soort veters worden vaak gebruikt in hardloopschoenen. Inmiddels zie je ze ook regelmatig terug in sneakers. Niet voor de veiligheid, maar wel op op te vallen.

Platte veters

De meest voorkomende veter is de platte variant. Deze zijn te gebruiken voor bijna alle sportschoenen, sneakers en nette schoenen. In onze geliefde Air Max 1 zit ook bijna altijd de klassieke platte veter.

Nike Air Max 1 Keep Rippin Stop Slippin 2.0 bovenkant
Platte veter in de Keep Rippin

Laceswap inspiratie

Nu je weet welke soort veters je wil, is het tijd om jouw sneaker of schoenen een nieuwe look te geven. Vind je het lastig om te bepalen welke kleur bij jouw sneakers past? Hieronder vind je inspiratie en tips voor het vervangen van jouw veters!

Matchend met de midsole

Een klassieker onder de laceswaps is het vervangen van de originele veters door een kleur die matched met de midsole. Wij hebben de paarse veters van de Rush Maroon vervangen door beige veters. Dit maakt deze Air Max 1 lekker fris.

Nike Air Max 1 Veters Beige Nike Air Max 1 Patta Waves Rush Maroon2
Beige veters in de Rush Maroon

Matchend met Nike Swoosh

Je kan je nieuwe veters ook laten matchen met de Swoosh aan de zijkant. Zelfs Nike gebruikt deze combinatie met grote regelmaat. Wij hebben de witte veters van de Chili 2.0 vervangen door rode. De rode veters geven de Air Max Chili 2.0 nog meer pit!

Nike Air Max 1 Veters Rood - 1
Rode veters in de Chili 2.0

Matchend met de eyelets

Je veters matchen met de eyelets komt minder vaak voor maar daardoor niet minder vet. We hebben de Athletic Department omgetoverd tot een opvallende sneaker met oranje gele veters.

Nike Air Max 1 Athletic Department met Oranje Gele Veters 3
Oranje gele veters in de Athletic Department

Matchend met de toebox

Een andere, ook niet vaak voorkomende, laceswap is een match maken met de kleur van de toebox. Bij de Air Max Urawa hebben we de witte veters vervangen door zwarte. Dit zorgt ervoor dat deze sneaker stoerder wordt. Stoerder dan die al was!

Nike Air Max 1 Veters Zwart 2
Zwarte veters in de Urawa

Matchend met de mudguard

Bij de Air Max 1 Rugged Obsidian zitten standaard witte veters. Mede door deze witte veters ziet deze sneaker eruit als een klassieke sportschoen. Door er donker blauwe veters in te doen, krijgt de sneaker een warmere uitstraling.

Nike Air Max 1 Veters Donkerblauw 2
Donker blauwe veters in de Rugged Obsidian

Contrasterend

Bij de bovenstaande laceswaps hebben we voor de veilige weg gekozen. Door de veterkleur te matchen met de kleur van bepaalde onderdelen van de sneaker zit je altijd safe. Je kan het natuurlijk ook anders aanpakken. Wij hebben de Air Max 1 Burgundy Crush voorzien van beige veters, waardoor er een mooi contrast ontstaat met de rest van de sneaker.

Nike Air Max 1 Burgundy Crush met beige veters 2
Beige veters in de Burgundy Crush

Onze volgende blog

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren in deze blog, en ga je zelf aan de slag om jouw sneakers een nieuw leven te geven. Heb je uitleg nodig over het veteren zelf, lees dan onze blog over het veteren van sneakers!

In onze volgende blog staat de Jordan in het middelpunt van de belangstelling. Er zijn er talloze uitgekozen sinds 1985, in alle kleuren en materialen. Maar wat zijn de duurste Jordans in de geschiedenis? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet!