Nike Dunk Low USC

Valt normaal, kies je eigen maat
3636.537.53838.5394040.5414242.5434444.54545.5464747.5
Wissen
Maattabel
Artikelnummer: DD1391-602 Categorieën: , Tag:

De Nike Dunk Low USC kwam in de zomer van 2022 uit. Deze kleurstelling is gebaseerd op de kleuren van de University of Southern California. Dit is zeker niet de eerste keer dat Nike sneakers uitbrengt die gebaseerd zijn op de kleuren van Amerikaanse scholen.  

1985 is het jaar dat Nike voor het eerst Dunk’s, van origine een basketbalschoen, uitbracht. In de jaren ’80 was basketbal een van de sporten in Amerika die in rap tempo populair werd onder alle lagen van de bevolking. Dit was mede te danken aan de opkomst en ontwikkeling van de tv, waardoor live basketbalwedstrijden door steeds meer mensen te zien waren. Door de toename van fanatieke fans, steeg ook de rivaliteit tussen de verschillende teams uit Amerika. 

Nike speelde perfect in op deze ontstane rivaliteit tussen verschillende basketbalclubs. De eerste 12 colorway’s van de Dunk kwamen namelijk in de kleuren van de twaalf grootste universiteitsteams uit die tijd. Mensen wilde dolgraag lopen op de kleuren van hun favoriete team, waardoor de nieuwe Dunk’s snel uitverkocht raakte. Sinds die dag is de Nike Dunk eigenlijk nooit uit het straatbeeld verdwenen en in vele colorway’s uitgebracht.  

De Nike Dunk Low USC komt in de kleuren van de University of South Carolina. De neus van deze dunk is roodgekleurd, wat mooi contrasteert met de witte toebox. Dit contrast hebben ze in heel de schoen doorgetrokken, zoals bij het rode Nike logo aan de zijkant. Deze valt mooi op door de witte achtergrond. Aangezien de University of South Carolina ook geelgoud in het logo heeft, laat Nike deze kleur ook terugkomen in de schoen. Het Nike Logo op de tong is namelijk in die kleur gehuld. De bovenkant van de schoen is volledig van leer, waardoor deze ondanks het vele wit makkelijk netjes te houden is. 

Koop de Nike Dunk Low USC nu bij Slick Sneakers voordat deze uitverkocht is! 

Anderen over Slick Sneakers

Mijn favoriete webshop voor een nieuw paartje Nikes. Altijd een verrassende nieuwe collectie, snelle en vriendelijke service. Vragen stellen/contact zoeken is ook laagdrempelig, communicatie is snel. Ben zeer tevreden!
Judith Blom
Judith Blom
23. April, 2024.
Mooie schoenen en zitten perfect! Erg blij mee.
Karen Jansen
Karen Jansen
26. Maart, 2024.
Donderdags schoenen besteld, vrijdags keurig bezorgd dus tot nu toe voor mij een 11
Rikky Krebbers
Rikky Krebbers
23. Maart, 2024.
Goeie snelle levering en nog lekkere snoepjes ook.
Menno Vugts
Menno Vugts
23. Maart, 2024.
Snelle levering en er zat een verrassing in e doos ;)
Pascal Etienne
Pascal Etienne
4. Maart, 2024.
Hoe leuk met Haribo ツ Bedankt top service, snelle levering👍
Quint ツ
Quint ツ
29. Februari, 2024.