Welkom op de website van Slick Sneakers, welke includeert, maar niet is gelimiteerd tot www.slick-sneakers.com (de “site”). De site is ten behoeve van de service aan onze klanten. Lees alstublieft de algemene voorwaarden van de site goed, welke van toepassing zijn op elke transactie via, of afgeleid van de site (de “overeenkomst”). Wanneer je gebruik maakt van de site betekent dit dat je de algemene voorwaarden accepteert en gebonden bent aan de overeenkomst. Wanneer je niet akkoord gaat met deze algemene voorwaarden, maak dan alstublieft geen gebruik van de site.

Artikel 1 – Wijzigingen

Wij behouden ons het recht om deze Overeenkomst te updaten en wijzigen op elk mogelijk tijdstip zonder voortijdige aankondiging. Daarom vinden wij het belangrijk dat je de overeenkomst opnieuw leest bij elke keer dat je gebruik maakt van de site. Wanneer wij veranderingen doorvoeren op dit beleid, worden deze hier kenbaar gemaakt.

Artikel 2 – Transacties

Wanneer je een order bij ons plaatst, houd er dan rekening mee dat je verplicht bent om de betaling te voldoen. Wij behouden ons het recht om orders van u te weigeren. Wij kunnen, wanneer wij dat nodig achten, hoeveelheden bestelde items weigeren of limiteren, per persoon, per huishouden, per organisatie, per land of per order. Deze restricties kunnen ook gelden voor toekomstige orders afkomstig van hetzelfde account, dezelfde creditcard en/of hetzelfde factuur- en/of ontvangstadres. Wanneer wij het nodig achten een order te weigeren wordt u voortijdig gecontacteerd via uw emailadres, factuuradres of telefoonnummer dat u heeft vrijgegeven bij het plaatsen van de order. Wij behouden ons tevens het recht om orders te weigeren of limiteren van in onze ogen ongeautoriseerde verkopers of distributeurs.

Artikel 3 – Items

Alle door ons aangeboden items op de site worden in hun compleetheid en in goed vertrouwen verkocht. Alle items zijn 100% authentiek en worden verzonden in originele verpakking, tenzij expliciet anders is vermeld. De weergegeven prijzen zijn inclusief BTW. De afbeeldingen en beschrijvingen van de items worden duidelijk weergegeven; wat u ziet is wat u krijgt.

Houdt er rekening mee dat in items voor foto’s vaak vulling wordt gebruikt, waardoor de vorm van het item kan afwijken van de foto’s. Daarnaast wordt er vaak een flitser en belichting gebruikt, waardoor de kleuren iets anders kunnen uitkomen op foto’s dan in de realiteit. De sneakers worden geleverd in de originele of vervangende sneakerdoos. Deze kan, net als het sneakerpapier, sporen van slijtage vertonen. Draagbaarheid kunnen we ook niet garanderen, aangezien we zelf niet rechtstreeks bij de producent in kunnen kopen en aangezien we vaak sneakers verkopen die al meerdere jaren geleden geproduceerd zijn. Op de sneakers die wij verkopen zit daarom ook geen (fabrieks)garantie.

Bij onze veters kan een klein verschil in de lengte zitten door de manier van produceren. Dit geldt voor zowel de veters van Nike die in de sneakers zitten, als de veters die wij los verkopen.

Artikel 4 – Beschikbaarheid

Alle items op onze site worden aangeboden zolang de voorraad strekt. Wanneer een besteld item tijdelijk of definitief uit voorraad is, informeren wij u zo snel mogelijk en kunt u alsnog beslissen een deel van, dan wel uw volledige order te annuleren of te wijzigen. Slick Sneakers kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die zou kunnen voortkomen uit het tijdelijk/definitief niet voorradig zijn van een item.

Artikel 5 – Betalingsmethoden

Wij bieden zeven betalingsmethoden aan:
1.          IDEAL
2.         Creditcard
3.         Klarna – Achteraf betalen (+4%)
4.         Apple Pay
5.         Bancontact (België)
6.         Giropay (Duitsland)

Wil je achteraf betalen, kies dan voor Klarna – Achteraf betalen. Voor Klarna – Achteraf betalen zijn genoodzaakt om een deel van de extra kosten door te berekenen, waardoor er 4% extra in rekening wordt gebracht wanneer je van deze betaalmethode gebruik wilt maken.

Dit is enkel voor het gebruik van deze betaalmethode. Wanneer je met Klarna – Achteraf betalen afrekent en de producten daarna retourneert, ben je deze kosten dus helaas ook kwijt aangezien wij deze fee altijd over moeten maken naar Klarna.

Artikel 6 – Transport

Orders worden verzonden na het ontvangen van de volledige betaling, hier wordt geen uitzondering op gemaakt. Alle orders worden aangetekend en verzekerd verzonden via PostNL, DPD of DHL. Zodra jouw order een verzendlabel heeft, kun je de reis van jouw pakketje eenvoudig volgen via de track and trace code die je per mail ontvangt.

Wij maken gebruik van een verzendpartner, Sendcloud, mocht er onverhoopt iets mis gaan tijdens de verzending van het pakket, dan zal het onderzoek via Sendcloud verlopen.

Zorg ervoor dat jouw adres en mailadres correct worden ingevuld bij het plaatsen van jouw order. Het verzendlabel en alle bijbehorende communicatie wordt namelijk naar het door jou ingevulde (email)adres gestuurd. Indien er onjuiste gegevens zijn ingevoerd, dan is dat niet de verantwoordelijkheid van Slick Sneakers.

Artikel 7 – Invoerbelasting

Wanneer er en order wordt geplaatst bij Slick Sneakers die op een buitenlandse bestemming buiten de Europese Unie bezorgd moeten worden, dan is het mogelijk dat u te maken krijgt met invoerregelingen en/of belastingen gebonden aan het land van bestemming. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de hierdoor ontstane directe of indirecte kosten. Wij hebben nimmer zicht op invoerregelingen en/of belastingen en wij kunnen dan ook niet voorspellen hoe hoog uw invoerbelasting kan uitvallen. Neem contact op met uw lokale belastingdienst voor meer informatie over douane- en/of accijnsregelingen.

Artikel 8 – Levering

Voor uw aankoop van sneakers geldt dat nadat wij uw volledige betaling hebben ontvangen, u uw order gemiddeld binnen 1 werkdag zult ontvangen. Bij orders met een land van bestemming buiten Nederland, zult u uw order doorgaans binnen 10 werkdagen ontvangen. Slick Sneakers heeft geen invloed op eventuele vertragingen.

Wanneer u de order niet ontvangen hebt, maar deze wel op ontvangen staat in de track and trace code, moet u hier binnen 3 werkdagen melding van maken. Hierna kan onze verzendpartner geen onderzoek meer starten.

Levering brievenbuspakket

Wanneer een zending wordt verzonden als brievenbuspakket, levert PostNL deze bij de klant door de brievenbus. Deze zendingen gaan daarom ook mee met een postbezorger in plaats van een pakketbezorger. Voor een postbezorger is het niet mogelijk om te scannen, waardoor de zending geen automatische melding krijgt bij aflevering. Helaas weet PostNL daardoor niet wanneer een zending geleverd is. De status op de Track & Trace site is niet compleet. De zendingen worden zonder scans geleverd of met alleen een sorteerscan. Het brievenbuspakket kan 5 werkdagen na verzending alsnog geleverd worden.

Artikel 9 – Retourneren 

Voor alle online aankopen is ons retourbeleid van toepassing.

Artikel 10 – Privacy

Wij respecteren onze klanteninformatie als privé en vertrouwelijk en deze informatie zal niet verkocht worden of gedeeld worden met andere partijen, tenzij we te goeder trouw van mening zijn dat openbaarmaking van dergelijke informatie noodzakelijk is om te voldoen aan toepasselijke wetgeving, regelgeving, juridische procedures of een uitvoerbaar verzoek vanuit de overheid. Je kunt de sites bezoeken zonder persoonlijke gegevens te hoeven verstrekken. Wij gebruiken gegevens die je zelf verstrekt uitsluitend om jouw order zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor andere activiteiten worden jouw gegevens uitsluitend gebruikt met jouw toestemming.

Artikel 11 – Aansprakelijkheid

Slick Sneakers is enkel aansprakelijk wanneer wij duidelijke nalatigheid begaan of onzorgvuldig handelen jegens onze klanten. Ondanks dat de inhoud van onze webshop met uiterste zorg is samengesteld, is Slick Sneakers niet verantwoordelijk voor onjuistheden, onvolledigheden of eventuele directe en/of indirecte gevolgen op basis van de informatie op de site.

Slick Sneakers is niet verantwoordelijk voor het onjuist reinigen van sneakers. Hier vind je meer informatie over het juist reinigen van sneakers. Wanneer sneakers in de regen gedragen worden, kunnen de kleuren uitlopen. Slick Sneakers is niet verantwoordelijk voor schade veroorzaakt door gebruik van de schoen.