7 handige manieren voor het opbergen van sneakers!

Na een lange dag zwoegen op kantoor kom je thuis. Nog voordat je in de woonkamer staat, breek je bijna je nek over een paar los slingerende Nike Air Max 1. Je hebt het je al vaker voorgenomen, maar nu ga je er echt iets aan doen. Jouw sneakercollectie moet beter geordend worden voordat er echt ongelukken gebeuren. Speciaal voor de mensen met dezelfde uit de hand gelopen hobby hebben we 7 handige manieren op een rijtje gezet voor het opbergen van sneakers! Zo staan jouw sneakers in de toekomst veilig en goed opgeborgen!

Waarom sneakers opbergen?

Er zijn waarschijnlijk een hoop sneakerliefhebbers die zich helemaal niet irriteren aan rondslingerende Jordans of Air Max 1 door het hele huis. Wanneer je tot deze groep behoort, is het toch goed om even verder te lezen. Het goed opbergen van je sneakers heeft namelijk meer voordelen dan alleen een opgeruimd huis.

Sneakers behouden hun waarde

De meeste mensen kopen sneakers om ze te dragen. Logisch, daar zijn ze natuurlijk ook voor gemaakt. Toch is er een groep die sneakers als investering zien. Wanneer je de juiste modellen inkoopt, is de kans aanwezig dat je datzelfde paartje vijf jaar later met een goede winst kan verkopen.

Dan moet je er wel voor zorgen dat je de sneakers onder de juiste condities opbergt. Wanneer je dit niet doet, bestaat de kans dat een sneaker na een aantal jaar niet meer als nieuw te verkopen is.

Sneakers gaan langer mee

Ook wanneer je sneakers gewoon draagt, is het beter om ze op een juiste manier weg te zetten. Door sneakers netjes op te bergen in plaats van op een hoop te gooien, gaan ze een stuk langer mee.

Ruimtebesparend, maar niet heel goed voor je sneakers

Meer tijd en ruimte

Wanneer je sneakers op een goede manier opbergt, hou je meer ruimte over. Deze ruimte kan je gebruiken om je collectie nog verder uit te breiden!

Daarnaast hoef je niet elke ochtend meer door een hele bult sneakers te zoeken naar dat ene paartje Dunks die je vandaag wil dragen. Het scheelt dus niet alleen ruimte maar ook kostbare tijd in de ochtend.

Kortom, genoeg redenen om jouw sneakers de opbergplek te geven die ze verdienen!

Voor je sneakers opbergt

Als je wilt dat je sneakers nog langer meegaan, is het goed om onderstaande tips mee te nemen voor je jouw sneakers daadwerkelijk op gaat bergen!

Maak sneakers schoon

Sneakers die vies opgeborgen worden, slijten sneller. Het vuil wat op de schoenen zit, bijt zich vast in het leer of canvas. Dit willen we natuurlijk voorkomen als we onze favoriete wintersneakers voor langere tijd opbergen. Het is goed om sneakers dus eerst schoon te maken voor je ze opbergt.

Mocht je willen weten hoe je dit op de juiste manier aanpakt, lees dan onze blog over het schoonmaken van sneakers!

Clean je sneakers voor het opbergen!

Zoek de juiste plek

Je hebt een mooie plek gevonden om je sneakers op te bergen! Voor je aan de slag gaat met je nieuwe sneakerwand of -kast, is het goed om eerst de temperatuur en luchtvochtigheid te meten. Een te warme of vochtige plek kan er namelijk voor zorgen dat sneakers gaan schimmelen.

Sneakers opbergen

Het maakt niet uit of je in een knus appartement woont of in een villa, een groot budget hebt of er niet teveel geld aan kwijt wil zijn. Er zijn veel verschillende manieren om jouw sneakers op een leuke (goedkope) manier op te bergen. Wij hebben er voor jou een aantal op een rijtje gezet!

De sneaker kast

Wanneer sneakers je leven zijn, kan je er voor kiezen om er speciaal een kast voor te laten maken. Zo zijn jouw sneakers het stralende middelpunt van jouw garderobe. Roel, eigenaar van Slick Sneakers, heeft er voor gekozen om zijn kledingkast speciaal af te stemmen op zijn sneakers.

De (te kleine) sneaker kast van Roel
De (te kleine) sneaker kast van Roel

Een kleine tip vanuit Roel. Als je er voor kiest om een sneaker kast te (maken), zorg ervoor dat deze groot genoeg is. Meestal word je verzameling groter in plaats van kleiner. Hij had hier niet bij stilgestaan, en daarom was hij na een jaar al uit zijn kast gegroeid..

De sneakerwand

Ook op een meer laagdrempelige manier kan je jouw sneakers het middelpunt van de ruimte laten zijn. Het enige wat je nodig hebt, zijn een aantal plankdragers én een muur. Zo tover je jouw muur in een mum van tijd om tot een sneakerwinkel.

Kies wel een muur uit waar de zon niet teveel op schijnt. Als sneakers te lang blootgesteld worden aan zonlicht, kunnen ze verkleuren.

In plastic opbergdozen

Misschien woon je in een (huur) huis of appartement waar er geen gaten in de muur gemaakt mogen worden. Dan valt een sneakerwand voor het opbergen van jouw collectie af. Gelukkig is er ook een andere manier om van je sneakers te genieten terwijl ze opgeborgen staan.

Tegenwoordig heb je speciale transparante boxen om je sneakers in op te bergen. Het opbergen van je sneakers in deze boxen heeft een aantal voordelen. De boxen zorgen ervoor dat je jouw schoenen stofvrij kan opbergen. Dit verlengd de levensduur van je favoriete sneakers. Ook zijn de boxen stapelbaar, mocht je collectie blijven groeien, dan koop je simpelweg een aantal boxen bij!

Het kledingrek

Een simpele en effectieve plek om je schoenen op te bergen, is onder je kledingrek. Zo liggen jouw sneakers bij je kleding en wordt het uitzoeken van je dagelijkse outfit een eitje. Onder de meeste kledingrekken die verkocht worden, zitten planken waar je jouw schoenen op kan zetten. Wanneer dit niet het geval is, kan je altijd simpele rekken gebruiken om je sneakers op te bergen.

Rekken onder kledingkast
Eenvoudige maar fijne manier om sneakers op te bergen

De sneakerstapelaar

De ruimte onder je kledingrek is helaas snel gevuld als sneakerliefhebber. Hier heeft Ikea (wie anders) een super handige oplossing voor gevonden; de sneakerstapelaar. Door deze uitvinding van de Zweedse woongigant kan je in een klap het dubbele aantal sneakers kwijt onder je kledingkast.

De sneakerstapelaar van de Ikea
De sneakerstapelaar van de Ikea

Onder je bed

Niet iedereen heeft een lege muur over in huis of een loze ruimte onder het kledingrek. Gelukkig zijn er nog andere plekken in je huis. Ruimtes die je nu niet gebruikt en een uitstekende uitvalsbasis voor je sneakers kunnen zijn.

Een van die ruimtes is onder je bed. De meeste bedden staan op pootjes, waardoor er een lade onder kan om spullen in op te bergen. In dit geval sneakers dus. Zorg er wel voor dat de lade kan ventileren, sneakers kunnen gaan schimmelen wanneer ze luchtdicht opgeborgen zijn.

Daarnaast is het ook belangrijk om een deksel voor de opbergruimte te maken. Zoals je weet kan het onder het bed erg stoffig worden. Het is goed om je sneakers hiertegen te beschermen.

Je kan er voor kiezen je bed om je opbergruimte heen te bouwen. Wanneer je hier niet het budget voor hebt, volstaat een simpele ventilerende opberg box ook zeker.

Achter de deur

Natuurlijk zijn er ook sneakerliefhebbers die geen lege muur of loze ruimte onder het kledingrek of bed hebben. Voor deze groep is er een andere mogelijkheid om je sneakers op een goede en geordende manier op te bergen.

Doordat ruimte steeds schaarster wordt, ontwikkelen bedrijven steeds meer producten om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Een van deze producten is de hangende sneakeropberger. Deze maakt van jouw deur in een handomdraai een schoenenkast.

Onze volgende blog

Hopelijk heb je door de blog genoeg inspiratie gekregen om zelf aan de slag te gaan! In onze volgende blog zetten we je niet aan het werk, maar duiken we weer de geschiedenis is.

We gaan het hebben over een van de belangrijkste ontwerpers in de geschiedenis van Nike. De man die het brein is achter de Nike Dunk én de Nike Air Jordan 1. De man die er mede voor gezorgd heeft dat Nike de basketbalwereld veroverd heeft. Over twee weken staat onze blog in het teken van designer Peter Moore!