Hoe herken je echte Nike Sneakers?

Besloten om jezelf te trakteren op een mooi paar Nikes? Dan wil je zeker weten dat ze echt zijn. Helaas wordt de markt van neppe sneakers steeds professioneler. Dit vergroot de kans dat je per ongeluk een fake paartje bestelt. We helpen je graag om echt te onderscheiden van nep.


Verschillende modellen

Nike sneakers zijn populair. Dat snappen wij maar al te goed, maar helaas dus ook in de wereld van fake sneakers. Zeker modellen met een beperkte beschikbaarheid zijn een makkelijke prooi. Per model verschilt het hoe je een fake precies herkent. Voor de Nike Air Max 1, de Nike Jordan 1, en de Nike Air Max 90 zetten we het uiteen. Zo weet je zeker dat je een echt paar in handen hebt!


Echte Nike Air Max 1 herkennen

Neppe Nike Air Max 1, je ziet ze steeds meer en ze worden steeds beter. Er zijn een aantal punten die je kan checken voordat je nieuwe Air Max koopt. Die hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Na het lezen van deze blog kan jij de oplichters er een stuk beter uitpikken!

Blog: Neppe Nike Air Max 1, hoe herken ik die?

Nike Air Max 1 Safety Orange (W) achterkant


Echte Nike Jordan 1’s herkennen

Nike sneakers zijn gewild. En voor de fanatiekeling die een uniek paar wil, kan het lastig zijn om door de bomen het bos nog te zien. Want op welke websites kun je eigenlijk wel betrouwbaar sneakers kopen? En wanneer moeten je alarmbellen gaan rinkelen? Lees in onze blog hoe je echte Jordan 1’s herkent.

Blog: Hoe weet ik of mijn Jordan 1’s echt zijn?


Echte Nike Air Max 90 herkennen

De Nike Air Max 90, een stukje cultureel erfgoed uit ons kikkerlandje. In de beginjaren geadopteerd door de gabberscene, waarna de rest van Nederland snel volgde. Door deze populariteit is het helaas ook een makkelijke prooi voor de fabrikanten van nep sneakers. Gelukkig zijn er een aantal punten die je kan checken zodat je zeker echte Nike Air Max 90 koopt. Welke dat zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Blog: Hoe herken je echte Nike Air Max 90?

Nike Air Max Terrascape 90 Black

Neppe sneakers en strafbaarheid

Heb je per ongeluk een nep paar sneakers gekocht? Dan is dit erg vervelend, maar niet strafbaar. Wel is het verkopen van neppe sneakers strafbaar. Kom je er dus achter dat je gekochte paar Nikes nep is? Dan kun je de verkopende partij aansprakelijk stellen. In een artikel van Radar lees je hier meer over. Ten slotte goed om te onthouden: lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dit het vaak ook.