Nike Air Jordan 1 High Element Gore-Tex Berry

Valt normaal, kies je eigen maat
35.53636.537.53838.5394040.5414242.5434444.54545.5464747.5
Wissen
Maattabel
Artikelnummer: DB2889-500 Categorieën: , , Tag:

Nadat Michael Jordan vanaf 1981 tot en met 1984 bij het universiteitsteam van North Carolina gespeeld had, maakte hij de overstap naar het professionele basketbal door bij Chicago Bulls te gaan spelen. Hierbij hoorde ook een schoensponsor bij. Bij het zoeken naar een geschikte sponsor van Nike in eerste instantie helemaal niet de eerste keuze van Michael Jordan. Toch zette Nike, dat destijds nog geen heel groot merk was binnen de basketbal wereld, alles op alles om de talentvolle Jordan te contracteren. Een van de troeven was dat Michael Jordan, samen met het designteam van Nike, een schoen mocht ontwerpen die daarnaast ook zijn naam zou dragen. Dit was een van de redenen dat hij uiteindelijk koos voor Nike.

Een van de elementen die ze aan de schoen toegevoegd hebben om het te onderscheiden van andere merken basketbalschoenen was het Wings-logo. Het logo, waarbij een basketbal tussen twee vleugels af wordt gebeeld, is nog steeds zichtbaar op elke Jordan 1 die vandaag de dag uitkomt.

In 1985 is de Nike Air Jordan High voor de eerste keer uitgebracht. De schoen was een groot succes vanaf het eerste moment. Dit had ook grotendeels te maken met het succes dat Michael Jordan op het basketbalveld had. Het eerste jaar bij de Chicago Bulls werd hij namelijk verkozen tot ”NBA Rookie of the year”. De OG colorway van de Nike Air Jordan High is hoofdzakelijk zwart met rood. Hierdoor kreeg de schoen gelijk veel publiciteit. In de jaren ’80 was het namelijk niet toegestaan om met overwegend gekleurde schoenen te spelen. De eerste Nike Air Jordan High werd dus al snel in de ban gedaan door de NBA. Wanneer Michael de schoen toch zou dragen, zou dit leiden tot een boete voor Nike van $5000,- per wedstrijd.

De Nike Air Jordan 1 High Element Gore-Tex Berry is in maart van 2022 uitgekomen. Deze schoen heeft een paars, grijs en zwarte colorway mid daarbij een witte midsole.

Door de Gore-Tex upper is de schoen waterdicht maar ademend. Hierdoor is de schoen bij alle weersomstandigheden te dragen. De welbekende perforatiegaatjes die je bij de Jordan 1 op de neus zitten zijn dichtgemaakt, zodat hier ook geen water doorheen komt. Uiteraard zit er in deze schoen ook air in de zool, waardoor je ook nog comfortabel loopt.

Verzeker je nu van de Nike Air 1 High Element Gore-Tex Berry bij Slick Sneakers voordat deze uitverkocht is!

Anderen over Slick Sneakers

Mijn favoriete webshop voor een nieuw paartje Nikes. Altijd een verrassende nieuwe collectie, snelle en vriendelijke service. Vragen stellen/contact zoeken is ook laagdrempelig, communicatie is snel. Ben zeer tevreden!
Judith Blom
Judith Blom
23. April, 2024.
Mooie schoenen en zitten perfect! Erg blij mee.
Karen Jansen
Karen Jansen
26. Maart, 2024.
Donderdags schoenen besteld, vrijdags keurig bezorgd dus tot nu toe voor mij een 11
Rikky Krebbers
Rikky Krebbers
23. Maart, 2024.
Goeie snelle levering en nog lekkere snoepjes ook.
Menno Vugts
Menno Vugts
23. Maart, 2024.
Snelle levering en er zat een verrassing in e doos ;)
Pascal Etienne
Pascal Etienne
4. Maart, 2024.
Hoe leuk met Haribo ツ Bedankt top service, snelle levering👍
Quint ツ
Quint ツ
29. Februari, 2024.