Nike Air Jordan 1 Mid SE Light Iron Ore (W)

Valt normaal, kies je eigen maat
35.53636.537.53838.5394040.5414242.5434444.5
Wissen
Maattabel
Artikelnummer: DN4045-001 Categorieën: , , Tag:

Tinker Hatfield, een van de bekendste sneaker designers uit de geschiedenis van Nike, kreeg in 1987 de opdracht om in samenspraak met Michael Jordan een nieuwe basketbalschoen te ontwerpen. Deze nog te ontwerpen schoen moest ervoor zorgen dat Michael Jordan nog beter kon presteren op het basketbalveld dan hij in die tijd al deed. Uit de gesprekken die Tinker Hatfield Michael Jordan hadden over de nieuwe schoen, kwam naar voren dat de basketballer de Nike Air Jordan 1 high net iets te hoog vond. De schoen bood veel ondersteuning, maar door de hoogte van de schoen ging dit ten koste van zijn beweeglijkheid. Na aanleiding hiervan heeft Tinker Hatfield de Air Jordan 3 ontworpen. Deze schoen bood genoeg ondersteuning maar waren iets lager, waardoor de beweeglijkheid van Michael Jordan behouden bleef.

De schoen die Tinker Hatfield destijds ontworpen had, heeft de basis gevormd voor de in 2001 gereleasete Air Jordan 1 Mid. Waar dit model in zijn beginjaren regelmatig bekritiseerd werd door de sneakerheads, is dit inmiddels een van de populairste sneakers in deze tijd.

De Nike Air Jordan 1 Mid SE Light Iron Ore (W) is een release uit februari 2022. Deze colorway is zowel in een lage als Mid variant uitgebracht. De Nike Air Jordan 1 Mid SE Light Iron Ore is door de kleurencombinatie een heerlijke zomerse sneaker. Door de witte quarter, toebox en midsole komt de zalmroze Nike Swoosh er mooi uit. De neus en de hiel hebben een lichtgrijze kleur waar een soort wolkenmotief in verwerkt is. Dat geeft deze Nike Jordan 1 Mid een uniek tintje. Door de verstopte air unit in de zool, lijkt het daarnaast ook nog eens of je op wolken loopt.

Dit paartje Nike Air Jordan 1 Mid komt ook met een paartje extra zalmroze veters, die mooi matchen met de gelijk kleurige Swoosh.

Koop deze zomerse Nike Air Jordan 1 Mid SE Light Iron Ore nu bij Slick Sneakers voordat deze uitverkocht is.

Anderen over Slick Sneakers

Mijn favoriete webshop voor een nieuw paartje Nikes. Altijd een verrassende nieuwe collectie, snelle en vriendelijke service. Vragen stellen/contact zoeken is ook laagdrempelig, communicatie is snel. Ben zeer tevreden!
Judith Blom
Judith Blom
23. April, 2024.
Mooie schoenen en zitten perfect! Erg blij mee.
Karen Jansen
Karen Jansen
26. Maart, 2024.
Donderdags schoenen besteld, vrijdags keurig bezorgd dus tot nu toe voor mij een 11
Rikky Krebbers
Rikky Krebbers
23. Maart, 2024.
Goeie snelle levering en nog lekkere snoepjes ook.
Menno Vugts
Menno Vugts
23. Maart, 2024.
Snelle levering en er zat een verrassing in e doos ;)
Pascal Etienne
Pascal Etienne
4. Maart, 2024.
Hoe leuk met Haribo ツ Bedankt top service, snelle levering👍
Quint ツ
Quint ツ
29. Februari, 2024.